Torsk med sockerärtor och dragon

7
0
Torsk med sockerärtor och dragon

En klassisk husmansrätt där den ugnsbakade torsken ackompanjeras av en ljuvligt krämig sås gjord på lök, dragon, grädde och en kolsyrad äppeldryck som ger såsen en välbalanserad sötma och fräschör. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017

Torsk med sockerärtor och dragon

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
150 g
sockerärtor

Dragonsås

1
rödlök
1 tsk
smör
3 dl
kolsyrad äppeldryck
1
kruka dragon
2 dl
vispgrädde
2 tsk
majsstärkelse
-
salt och peppar

Fisk

ca 500 g
torsk
-
salt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2389 KJ / 571 kCal
Fett 22.2 g
Salt 2.04 g
Kolhydrater 53.7 g
Protein 34.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept