Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk med sockerärtor och dragon

En klassisk husmansrätt där den ugnsbakade torsken ackompanjeras av en ljuvligt krämig sås gjord på lök, dragon, grädde och en kolsyrad äppeldryck som ger såsen en välbalanserad sötma och fräschör. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Skala och koka potatisen. Ansa sockerärtorna och koka dem med potatisen när det återstår ca 3 minuter.
  4. Dragonsås: Skala och hacka löken. Bryn den i smöret i en kastrull.
  5. Häll i äppeldrycken och låt koka några minuter.
  6. Fisk: Lägg torsken i en ugnssäker form och salta. Sätt in mitt i ugnen ca 14 minuter.
  7. Hacka dragonen. Blanda grädde och majsstärkelse. Rör ner grädden i kastrullen och koka upp under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och vänd ner dragonen.
  8. Servera torsken med potatis, dragonsås och sockerärtor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 150 g sockerärtor
Dragonsås
  • 1 rödlök
  • 1 tsk smör
  • 3 dl kolsyrad äppeldryck
  • 1 kruka dragon
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar
Fisk
  • ca 500 g torsk
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2389 kJ / 571 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept