Torsk med sockerärtor och dragon
En klassisk husmansrätt där den ugnsbakade torsken ackompanjeras av en ljuvligt krämig sås gjord på lök, dragon, grädde och en kolsyrad äppeldryck som ger såsen en välbalanserad sötma och fräschör. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
150 g sockerärtor
Dragonsås
1 rödlök
1 tsk smör
3 dl kolsyrad äppeldryck
1 kruka dragon
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
Fisk
ca 500 g torsk
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2389 KJ / 571 kCal
Fett22.2 g
Salt2.04 g
Kolhydrater53.7 g
Protein34.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer