Stekt torsk med kall äggsås
Glöm inte bort att äta fisk och låt enkelheten i denna rätt träda fram. Här tillagas potatisen och grunden till såsen – äggen, samtidigt. Till det smörsteks torsken som serveras med festliga gurkstavar. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 ägg
2 dl crème fraiche
1 gurka
600 g torsk
Att ha hemma
salt
peppar
2 msk kaviar eller dill (2 msk kaviar motsvarar 1 msk hackad dill)
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2572 KJ / 614 kCal
Fett26 g
Salt3.05 g
Kolhydrater45 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag älskade det! Men barnen åt bara gurkan...
Sarah
2021-03-17Mycket gott
Ulrika
2021-03-16