Stekt torsk med kall äggsås

5
0
Stekt torsk med kall äggsås

Glöm inte bort att äta fisk och låt enkelheten i denna rätt träda fram. Här tillagas potatisen och grunden till såsen – äggen, samtidigt. Till det smörsteks torsken som serveras med festliga gurkstavar. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Stekt torsk med kall äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
4
ägg
2 dl
crème fraiche
1
gurka
600 g
torsk

Att ha hemma

-
salt
-
peppar
2 msk
kaviar eller dill (2 msk kaviar motsvarar 1 msk hackad dill)
1 msk
smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2572 KJ / 614 kCal
Fett 26 g
Salt 3.05 g
Kolhydrater 45 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept