Ugnsbakad torsk med grönsaker i citronsås

10
0
Ugnsbakad torsk med grönsaker i citronsås

Ugnsbakad torsk är en riktigt god rätt som uppskattas av många och som passar lika bra till vardags som till fest. Här toppas fisken med en läcker gräddsås på citron, honung och dijonsenap. Servera med morötter, färsklök, salladsärter och kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016

Ugnsbakad torsk med grönsaker i citronsås

Ingredienser

4 portioner
1
kruka dill
900 g
potatis
2
färsklökar
2
morötter
-
salt
150 g
salladsärtor
ca 500 g
rimmad torsk
-
peppar
2 dl
vispgrädde
1/2 msk
majsstärkelse
1
citron
2 tsk
dijonsenap
1/2 msk
flytande honung

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2362 KJ / 565 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept