Ugnsbakad torsk med grönsaker i citronsås
Ugnsbakad torsk är en riktigt god rätt som uppskattas av många och som passar lika bra till vardags som till fest. Här toppas fisken med en läcker gräddsås på citron, honung och dijonsenap. Servera med morötter, färsklök, salladsärter och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016
Ingredienser
4 portioner
1 kruka dill
900 g potatis
2 färsklökar
2 morötter
salt
150 g salladsärtor
ca 500 g rimmad torsk
peppar
2 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
1 citron
2 tsk dijonsenap
1/2 msk flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2362 KJ / 565 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer