Baconlindad torsk med potatisgnocchi

96
4
Baconlindad torsk med potatisgnocchi

Denna välsmakande fisk får ett lager med bacon runt om sig. En fabulös smakupplevelse där det salta knapriga möter den fasta torsken som ger en god eftersmak. Krämig potatisgnocci gör den baconinlindade torsken sällskap på tallriken med smak av grädde timjan och salladsärter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016

Baconlindad torsk med potatisgnocchi

Ingredienser

2 portioner
ca 300 g
torsk
-
salt och peppar
140 g
torrsaltat bacon
1 msk
smör
400 g
potatisgnocchi
1/2
förp salladsärtor (à 150 g)
1 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1 tsk
timjan
1/2
kruka persilja

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Stek gnocchin tillsammans med timjan i smör i en stekpanna så att de får färg och blanda ner i gräddmjölken.

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Elin

2016-09-22

Fisken smakade kaviar. Gnocchin smakade deg. Såsen smakade gröt. Kanske det äckligaste jag någonsin ätit.

Kerstin

2016-06-20

Gott men det var svårt att få två lika stora fiskbitar. En var tjock och en var stjärtbit, lång och tunn. Lagom rimmad annars.

Redaktionen

2016-04-07

Hej Sandra! Trist att detta recept ej föll er i smaken men hoppas de nästkommande passar bättre! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 4042 KJ / 966 kCal
Fett 57 g
Salt 8.99 g
Kolhydrater 73.7 g
Protein 37.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept