Baconlindad torsk med potatisgnocchi
Denna välsmakande fisk får ett lager med bacon runt om sig. En fabulös smakupplevelse där det salta knapriga möter den fasta torsken som ger en god eftersmak. Krämig potatisgnocci gör den baconinlindade torsken sällskap på tallriken med smak av grädde timjan och salladsärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016
Ingredienser
2 portioner
ca 300 g torsk
salt
peppar
140 g torrsaltat bacon
1 msk smör
400 g potatisgnocchi
1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk timjan
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4042 KJ / 966 kCal
Fett57 g
Salt8.99 g
Kolhydrater73.7 g
Protein37.1 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fettig gegga. Fisken blir blöt i baconet, steka bacon i smör blir bara gegga. Såsen o gnocchi blir gröt. Ingen hit.
Johan
2023-08-20Birgitta 22-02-12 Supergott! Bjöd ikväll på denna rätt och blev mycket uppskattat.
Birgitta
2022-02-12Fisken smakade kaviar. Gnocchin smakade deg. Såsen smakade gröt. Kanske det äckligaste jag någonsin ätit.
Elin
2016-09-22