Torsk med äggkräm

En fräsch rätt som faller både stora som små i smaken. De kokta äggen hackas sönder och blandas ihop med färsk persilja och krämig smetana, och är det perfekta komplementet till ugnstillagad torsk. Ät rätten ihop med kokt potatis och röd mangold, och du är hemma!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Ingredienser
4 portioner
Fisk
600 g torsk
900 g fast potatis
Äggkräm
3 ägg
2 dl smetana
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
Grönsaker
1/2 blomkål (1/2 motsvarar ca 400 g)
65 g röd mangold
Gör så här
00:09:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2395 KJ / 570 kCal
Fett27 g
Salt2.23 g
Kolhydrater40 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer