Torsk med äggkräm

4
0
Torsk med äggkräm

En fräsch rätt som faller både stora som små i smaken. De kokta äggen hackas sönder och blandas ihop med färsk persilja och krämig smetana, och är det perfekta komplementet till ugnstillagad torsk. Ät rätten ihop med kokt potatis och röd mangold, och du är hemma!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Torsk med äggkräm

Ingredienser

4 portioner

Fisk

600 g
torsk
900 g
fast potatis

Äggkräm

3
ägg
2 dl
smetana
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
-
salt
-
peppar

Grönsaker

1/2
blomkål (1/2 motsvarar ca 400 g)
65 g
röd mangold

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta blomkålen i ugnen med olja, salt, peppar och pressad vitlök. Eller skär den tunt och blanda med salladen.

Blanda salladen med en vinägrett. Blanda lite rostad lök i äggkrämen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2395 KJ / 570 kCal
Fett 27 g
Salt 2.23 g
Kolhydrater 40 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept