Stekt torsk med kall kaviarsås
De mjälla torskfiléerna steks i ugnen till perfektion och serveras med nykokt potatis och en underbart god sås gjord på kaviar och crème fraiche. Kaviarens milda sälta passar fint tillsammans med den vita fisken och de härligt krispiga sockerärtorna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl kaviar
salt
peppar
ca 600 g torskfilé
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1927 KJ / 460 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer