Stekt torsk med kall kaviarsås

4
0
Stekt torsk med kall kaviarsås

De mjälla torskfiléerna steks i ugnen till perfektion och serveras med nykokt potatis och en underbart god sås gjord på kaviar och crème fraiche. Kaviarens milda sälta passar fint tillsammans med den vita fisken och de härligt krispiga sockerärtorna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Stekt torsk med kall kaviarsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 dl
lätt crème fraiche
1/2 dl
kaviar
-
salt
-
peppar
ca 600 g
torskfilé
150 g
sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kaviarn. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Mjöla och stek torsken istället. Har du lite fryst dill så är det gott att smaksätta såsen med.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1927 KJ / 460 kCal
Fett 13 g
Salt 3 g
Kolhydrater 45 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept