Stekt torsk med kall kaviarsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt torsk med kall kaviarsås

De mjälla torskfiléerna steks i ugnen till perfektion och serveras med nykokt potatis och en underbart god sås gjord på kaviar och crème fraiche. Kaviarens milda sälta passar fint tillsammans med den vita fisken och de härligt krispiga sockerärtorna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Blanda crème fraiche och kaviar och smaka av med peppar.
  5. Lägg torsken i en ugnssäker form och salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 12 minuter.
  6. Ansa sockerärtorna och låt koka med potatisen de sista 3 minuterna eller i en egen kastrull.
  7. Servera torsken med potatis, sockerärtor och sås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kaviarn. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Tips

Mjöla och stek torsken istället. Har du lite fryst dill så är det gott att smaksätta såsen med.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl kaviar
  • salt
  • peppar
  • ca 600 g torskfilé
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1927 kJ / 460 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept