Stekt torsk med kall kaviarsås

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Stekt torsk med kall kaviarsås

De mjälla torskfiléerna steks i ugnen till perfektion och serveras med nykokt potatis och en underbart god sås gjord på kaviar och crème fraiche. Kaviarens milda sälta passar fint tillsammans med den vita fisken och de härligt krispiga sockerärtorna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Stekt torsk med kall kaviarsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2 dl  lätt crème fraiche
1/2 dl  kaviar
salt
peppar
ca 600 g  torskfilé
150 g  sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kaviarn. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Mjöla och stek torsken istället. Har du lite fryst dill så är det gott att smaksätta såsen med.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1927 KJ / 460 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt torsk med ägg- och kaviarsås
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnstorsk med kaviarsås
Betyg 2.6 av 5.
240 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med brynt smör och pepparrot
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarröra
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk med kaviarkräm
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga