Stekt kyckling med rödlökssmetana och rostade rotfrukter
Rostade morötter och potatis är perfekt att servera till stekt kyckling. Gör en krämig rödlökssmetana att servera vid sidan av genom att blanda finhackad rödlök, gräslök, smetana och en skvätt rödvinsvinäger för smakens skull. Ett gott tillbehör som passar bra ihop med stekt kyckling och rostade rotfrukter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016
Ingredienser
Rostade grönsaker
Rödlökssmetana
Kyckling
Till servering
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer