Stekt kyckling med rödlökssmetana och rostade rotfrukter

15
0 Klimatsmart
Stekt kyckling med rödlökssmetana och rostade rotfrukter

Rostade morötter och potatis är perfekt att servera till stekt kyckling. Gör en krämig rödlökssmetana att servera vid sidan av genom att blanda finhackad rödlök, gräslök, smetana och en skvätt rödvinsvinäger för smakens skull. Ett gott tillbehör som passar bra ihop med stekt kyckling och rostade rotfrukter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Stekt kyckling med rödlökssmetana och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Rostade grönsaker

900 g
färsk potatis
1/2
knippe morötter
2 msk
olivolja
-
salt och peppar

Rödlökssmetana

1
rödlök
2 msk
rödvinsvinäger
1/2 tsk
strösocker
1/2
kruka gräslök
2 dl
smetana

Kyckling

4
snabbfilé av kyckling
1 msk
olja

Till servering

65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek gärna kycklingen med lite timjan.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2855 KJ / 682 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept