Stekt kyckling med rödlökssmetana och rostade rotfrukter
Rostade morötter och potatis är perfekt att servera till stekt kyckling. Gör en krämig rödlökssmetana att servera vid sidan av genom att blanda finhackad rödlök, gräslök, smetana och en skvätt rödvinsvinäger för smakens skull. Ett gott tillbehör som passar bra ihop med stekt kyckling och rostade rotfrukter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016
Ingredienser
4 portioner
Rostade grönsaker
900 g färsk potatis
1/2 knippe morötter
2 msk olivolja
salt
peppar
Rödlökssmetana
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
1/2 kruka gräslök
2 dl smetana
Kyckling
4 snabbfilé av kyckling
1 msk olja
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2855 KJ / 682 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer