UNDER 30 MIN | Medel

Halstrad regnbåge med pepparrotssmetana

Pepparrot har en förmåga att nästan rädda vilken fiskrätt som helst. I detta fall behöver dock inget räddas, utan här blir den friska smetanakrämen ett utmärkt komplement till den smörstekta regnbågen och de söta morötterna du äter som tillbehör. Smaklig fisk önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i en kastrull som även rymmer morötterna.
  2. Låt morötterna koka tillsammans med potatisen ca 4 minuter.
  3. Riv pepparroten fint på ett rivjärn. Blanda smetanan med pepparroten och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek regnbågen i smöret i en stekpanna ca 2 minuter per sida, eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera regnbågen med smetana, morötter, potatis och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Servera gärna med lite extra riven pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 150 g snackmorötter
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 250 g regnbågsfilé
  • 1/2 msk smör
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2803 kJ / 666 kCal