Kycklingburgare med strips och currykräm
Hurra! Det står hamburgare på kvällens meny! Det som läggs mellan bröden är denna gång stekta snabbfiléer av kyckling, fräsch sallad och läskande tomater. Det tar dock inte slut där, utan även pommes på sötpotatis och en smakrik currykräm gör burgaren sällskap på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019
Ingredienser
4 portioner
2 dl smetana
1 msk curry
salt
peppar
2 tomater
1 förp kruksallad
500 g sötpotatisstrips
600 g snabbfilé av kyckling
1/2 msk olja
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3158 KJ / 746 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt gott! Grillade kycklingsteaks (snabbmarinerade i olivolja och bbq-sås) istället för snabbfiléerna och serverade klyftpotatis vid sidan om. Husets vegetarianer fick ovovegetarisk filé stekt i olivolja och ’chicken/steak-krydda istället för kyckling. Succé hos alla!
Carola
2021-05-15Super gott, la även ost på kycklingen...😋
Veronika
2020-02-01