UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingburgare med strips och currykräm

Hurra! Det står hamburgare på kvällens meny! Det som läggs mellan bröden är denna gång stekta snabbfiléer av kyckling, fräsch sallad och läskande tomater. Det tar dock inte slut där, utan även pommes på sötpotatis och en smakrik currykräm gör burgaren sällskap på tallriken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Blanda smetana och curry och smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva tomaterna och plocka loss bladen från salladen.
  4. Häll ut sötpotatisen på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  6. Rosta bröden gyllenbruna i en torr stekpanna.
  7. Servera burgarna med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Blanda lite mango chutney i smetanan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl smetana
  • 1 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 2 tomater
  • 1 förp kruksallad
  • 500 g sötpotatisstrips
  • 600 g snabbfilé av kyckling
  • 1/2 msk olja
  • 4 hamburgerbröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 3158 kJ / 746 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept