Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana

3
0
Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana

Tandooristekt kyckling får en underbar färg och passar utmärkt att ha ris till. Här äter du dessutom kycklingen tillsammans med en len vitlökssmetana, fräscha gula körsbärstomater och härlig mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
2
snabbfiléer av kyckling
1/2 msk
olja
1 msk
tandoorikrydda
1 dl
smetana
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
250 g
körsbärstomater (gärna gula)
1/2
påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda gärna yoghurten med lite hackad persilja eller mynta.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2663 KJ / 634 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept