Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana
Tandooristekt kyckling får en underbar färg och passar utmärkt att ha ris till. Här äter du dessutom kycklingen tillsammans med en len vitlökssmetana, fräscha gula körsbärstomater och härlig mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
2 snabbfiléer av kyckling
1/2 msk olja
1 msk tandoorikrydda
1 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
250 g körsbärstomater (gärna gula eller tomatmix)
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2663 KJ / 634 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det här var supergott o väldigt enkelt, vi bytte ut riset mot risoni.. Tonåringarna älskade rätten..
Maria
2024-11-11