Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
1
Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana

Tandooristekt kyckling får en underbar färg och passar utmärkt att ha ris till. Här äter du dessutom kycklingen tillsammans med en len vitlökssmetana, fräscha gula körsbärstomater och härlig mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023

Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
2 snabbfiléer av kyckling
1/2 msk olja
1 msk tandoorikrydda
1 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
250 g körsbärstomater (gärna gula eller tomatmix)
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Det här var supergott o väldigt enkelt, vi bytte ut riset mot risoni.. Tonåringarna älskade rätten..

Maria

2024-11-11

Näringsvärde per portion

Energi2663 KJ / 634 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tandorilax med morotsraita
Betyg 3.1 av 5.
121 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt kyckling med rödlökssmetana och rostade rotfrukter
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risoni med vitlöks- och persiljestekt kyckling
Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med girasole och basilika
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbifftandoori med dill- och morotsraita
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscous royal med merguez och kyckling
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga