UNDER 30 MIN | Medel

Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana

Tandooristekt kyckling får en underbar färg och passar utmärkt att ha ris till. Här äter du dessutom kycklingen tillsammans med en len vitlökssmetana, fräscha gula körsbärstomater och härlig mâchesallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen på medelvärme i oljan i en stekpanna, ca 5 minuter per sida. Vänd då och då. Krydda kycklingen efter halva tiden med tandoorikryddan.
  3. Blanda smetana med pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
  4. Dela tomaterna.
  5. Servera kycklingen med ris, vitlökssmetana, sallad och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Krydda gärna yoghurten med lite hackad persilja eller mynta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 1/2 msk olja
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 1 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 250 g körsbärstomater (gärna gula)
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2663 kJ / 634 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept