Stekt kyckling med krämig kålsallad
Underbara smaker möts i den goda salladen gjord på majonnäs, crème fraiche och den krispiga kålsorten pak choi. Lite vitlök och salladslök gör att salladen lyfter kycklingen och riset till härliga smakhöjder.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2025
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris
1/2 dl majonnäs
2 dl lätt crème fraiche
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 msk sweet chili eller chilisås
250 g pak choi
2 salladslökar
salt
peppar
ca 600 g kycklingfilé
1 msk olja
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2535 KJ / 606 kCal
Fett22 g
Salt2.2 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Himla god kålsallad, var tveksam först då det var flera olika ingredienser som jag kände inte passade ihop. Men tji fick jag! Smakrikt tillbehör som lyfte rätten.
Jennie
2024-08-16Supergod sallad 👌🏻👌🏻👌🏻
Ann
2024-08-15Supergod sallad som vi väldigt gärna äter igen.
Annelie
2024-08-13