Chicken teriyaki med pak choi
Sugen på asiatiskt? Låt denna teriyaki kyckling med pak choi göra entré på middagsbordet. En fräsch rätt som bjuder på såväl syra som sötma och lite hetta om så önskas. Kycklingen serverar du tillsammans med nykokt ris och pak choi som sedan toppas med knapriga cashewnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
2 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 dl teriyakisås
1 msk sesamfrön
3 salladslökar
250 g pak choi
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl naturella cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2486 KJ / 594 kCal
Fett18 g
Salt6.3 g
Kolhydrater65 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bättre att ange gram på kycklingfiléer än antal
Maria
2023-11-28Är det naturella cashewnötter?
Anneli
2021-08-21Hej Annelie! Vi har nu uppdaterat receptet med att det är naturella nötter vi har provlagat med. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-08-24Mycket gott!
Louise
2020-09-11