Ramensoppa med kyckling

58
8
Ramensoppa med kyckling

Ramen är en japansk soppa som innehåller en speciell typ av nudlar som klarar buljongens värme utan att bli svampiga. Det finns massor av olika typer av ramensoppor och de kan innehålla kött, kyckling eller vara vego. Här är ett fantastiskt recept på ramen med kyckling.

Skriv ut
Ramensoppa med kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 st
kycklingfiléer (gärna med skinn)
2 msk
olja
-
salt och peppar
200 g
ramennudlar
1 l
kycklingbuljong (täning och vatten)
2
finhackade vitlöksklyftor
8
lätt krossade citrongrässtjälkar
4
tunt skivade salladslökar
2
grovt skurna pak choi
1 msk
risvinäger
2 msk
tamarisoja

Garnering

färsk koriander
skivad röd chili

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Maria

2021-06-11

Jättegott! Jag vill ha lite mer smak på buljongen och lägger till 2 msk japansk soyasås för perfekt resultat. Jag kokar även ägg i 7 min, delar och lägger på toppen.

Shiva

2020-11-02

Har man inte citrongräs kan man använda ingefära istället. Hade i svamp som jag stekte i olja och soja. Man kan ha i de grönsaker man gillar egentligen som morötter och rättika. Stekte även kycklingen i bitar i soja och tamarin. Gott blev d!

Malin

2020-05-03

Rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 2300 KJ / 548 kCal
Fett 25 g
Salt 5 g
Kolhydrater 44 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept