Ramensoppa med kyckling
Ramen är en japansk soppa som innehåller en speciell typ av nudlar som klarar buljongens värme utan att bli svampiga. Det finns massor av olika typer av ramensoppor och de kan innehålla kött, kyckling eller vara vego. Här är ett fantastiskt recept på ramen med kyckling.
Ingredienser
4 portioner
4 st kycklingfiléer (gärna med skinn)
2 msk olja
salt
peppar
200 g ramennudlar
1 l kycklingbuljong (täning och vatten)
2 finhackade vitlöksklyftor
8 lätt krossade citrongrässtjälkar
4 tunt skivade salladslökar
2 grovt skurna pak choi
1 msk risvinäger
2 msk tamarisoja
Garnering
färsk koriander
skivad röd chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 548 kCal
Fett25 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Men tråkigt att man tagit bort möjligheten att printa ut receptet! 😐
Roy
2024-02-10Jättegott! Jag vill ha lite mer smak på buljongen och lägger till 2 msk japansk soyasås för perfekt resultat. Jag kokar även ägg i 7 min, delar och lägger på toppen.
Maria
2021-06-11Har man inte citrongräs kan man använda ingefära istället. Hade i svamp som jag stekte i olja och soja. Man kan ha i de grönsaker man gillar egentligen som morötter och rättika. Stekte även kycklingen i bitar i soja och tamarin. Gott blev d!
Shiva
2020-11-02