Kyckling med sojamajonnäs och pak choi
Kyckling på asiatiskt vis serveras här med sojamajonnäs och pak choi. Majonnäsen gör du enkelt genom att tillsätta japansk soja. Strimla sedan pak choi och pressa över lime för en härlig syra och avsluta med att strössla över sesamfrön. Servera kycklingen med fluffigt ris, sojamajonnäsen och pak choi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
1 dl majonnäs
2 tsk japansk soja
2 minutfiléer av kyckling
1 tsk olja
salt
peppar
250 g pak choi
1/2 lime
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3184 KJ / 761 kCal
Fett44 g
Salt3.27 g
Kolhydrater53 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod kombination med soya majjon, lime och sesamfrön som jag dock rostade vilket bidrog till att höja smakupplevelsen.
Camilla
2018-03-15