Kyckling med sojamajonnäs och pak choi

3
1 Klimatsmart
Kyckling med sojamajonnäs och pak choi

Kyckling på asiatiskt vis serveras här med sojamajonnäs och pak choi. Majonnäsen gör du enkelt genom att tillsätta japansk soja. Strimla sedan pak choi och pressa över lime för en härlig syra och avsluta med att strössla över sesamfrön. Servera kycklingen med fluffigt ris, sojamajonnäsen och pak choi.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018

Kyckling med sojamajonnäs och pak choi

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
1 dl
majonnäs
2 tsk
japansk soja
2
minutfiléer av kyckling
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
250 g
pak choi
1/2
lime
1 msk
sesamfrö

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Camilla

3/15/2018

Jättegod kombination med soya majjon, lime och sesamfrön som jag dock rostade vilket bidrog till att höja smakupplevelsen.

Näringsvärde per portion

Energi 3184 KJ / 761 kCal
Fett 44 g
Salt 3.27 g
Kolhydrater 53 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept