Stekt kyckling med honung och ingefärssås
![Stekt kyckling med honung och ingefärssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142960/cf_259/stekt_kyckling_med_honung_och_ingefarssas.jpg)
Här lyfts en enkel rätt med kyckling och ris till nya höjder med hjälp av en ljuvlig sås på honung och ingefära. Pak choi och sockerärter snabbkokas i den välbalanserade såsen som är både söt, salt, krämig och som får en härlig kick av ingefäran.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016
![Stekt kyckling med honung och ingefärssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142960/cf_259/stekt_kyckling_med_honung_och_ingefarssas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Kyckling
4 kycklingfiléer
salt och peppar
1/2 msk olja
Sås
250 g pak choi
1/2 msk riven ingefära
150 g salladsärtor
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 msk japansk soja
1/2 msk honung
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Servera gärna med 1 msk rostade sesamfrön (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2067 KJ / 494 kCal
Fett13 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer