Stekt kyckling med honung och ingefärssås
Här lyfts en enkel rätt med kyckling och ris till nya höjder med hjälp av en ljuvlig sås på honung och ingefära. Pak choi och sockerärter snabbkokas i den välbalanserade såsen som är både söt, salt, krämig och som får en härlig kick av ingefäran.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Kyckling
4 kycklingfiléer
salt
peppar
1/2 msk olja
Sås
250 g pak choi
1/2 msk riven ingefära
150 g salladsärtor
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 msk japansk soja
1/2 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2067 KJ / 494 kCal
Fett13 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer