Stekt kyckling med honung och ingefärssås

17
0
Stekt kyckling med honung och ingefärssås

Här lyfts en enkel rätt med kyckling och ris till nya höjder med hjälp av en ljuvlig sås på honung och ingefära. Pak choi och sockerärter snabbkokas i den välbalanserade såsen som är både söt, salt, krämig och som får en härlig kick av ingefäran.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016

Stekt kyckling med honung och ingefärssås

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port ris

Kyckling

4
kycklingfiléer
-
salt och peppar
1/2 msk
olja

Sås

250 g
pak choi
1/2 msk
riven ingefära
150 g
salladsärtor
1 dl
crème fraiche
1 dl
vatten
1 msk
japansk soja
1/2 msk
honung

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Servera gärna med 1 msk rostade sesamfrön (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2067 KJ / 494 kCal
Fett 13 g
Salt 4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept