Stekt kyckling med honung och ingefärssås

Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
0
Stekt kyckling med honung och ingefärssås

Här lyfts en enkel rätt med kyckling och ris till nya höjder med hjälp av en ljuvlig sås på honung och ingefära. Pak choi och sockerärter snabbkokas i den välbalanserade såsen som är både söt, salt, krämig och som får en härlig kick av ingefäran.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016

Stekt kyckling med honung och ingefärssås

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 port ris

Kyckling

4 kycklingfiléer
salt
peppar
1/2 msk olja

Sås

250 g pak choi
1/2 msk riven ingefära
150 g salladsärtor
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 msk japansk soja
1/2 msk honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2067 KJ / 494 kCal
Fett13 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingklubbor i hoisinsås
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudlar med pak choi och kyckling
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med brynt sojasmör och pak choi
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med teriyaki, sesamfrö och pak choi
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta Green Curry
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfärs i hoisinsås med pak choi
Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga