UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Kycklingklubbor i hoisinsås

Krispig pak choi med hoisinsås serveras med ugnsstekta kycklingklubbor och ris. Svårare behöver det inte vara att få till en god asiatisk rätt mitt i veckan. Servera med extra hoisinsås till riset och kycklingen, det är riktigt gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg kycklingen på en plåt och stek den i ugnen först i 20 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Ansa och skär klyftor av pak choien. Lägg klyftorna bredvid kycklingen och ringla över hälften av hoisinsåsen.
  7. Stek ytterligare ca 10 minuter i ugnen eller tills kycklingen har en innertemperatur på 82°C vid benet.
  8. Servera kycklingen med resten av hoisinsåsen samt pak choi och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kycklingklubbor (à ca 900 g)
  • 250 g pak choi
  • 200 g hoisinsås
Att ha hemma
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 4 port ris

Näringsvärde
Per portion

Energi 3104 kJ / 743 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept