Kycklingklubbor i hoisinsås
Krispig pak choi med hoisinsås serveras med ugnsstekta kycklingklubbor och ris. Svårare behöver det inte vara att få till en god asiatisk rätt mitt i veckan. Servera med extra hoisinsås till riset och kycklingen, det är riktigt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019
Ingredienser
4 portioner
1 förp kycklingklubbor (à ca 900 g)
250 g pak choi
200 g hoisinsås
Att ha hemma
2 tsk olja
salt
peppar
4 port ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3104 KJ / 743 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater73 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det går säkert att använda kyckling utan ben med ett lysande resultat.
Clas göran
2020-01-27Snälla, inga mer kyckling med ben i. Våra barn kan inte äta det och vi måste skära bort köttet från benet innan vi serverar och får slänga mat för att det inte går att få bort allt kött. För mycket kyckling med ben i kassen!!
Josefine
2019-12-06Hej Josefine! Tack för din åsikt och jag framför den till kockarna/Matkassen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-12-06Det blev gott. Men även om själva "arbetstiden" i köket var relativt kort, så tycker jag att den här rätten tog för lång tid för att vara med i "enkla veckan". Totalt ca en timme innan maten var klar.
Malin
2019-10-07