Lax med teriyaki, sesamfrö och pak choi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med teriyaki, sesamfrö och pak choi

Lax i teriyakisås med pak choi och sesamfrö. Låt laxen ta huvudrollen i den här japanska klassikern och du kommer inte att bli besviken! Servera med ris eller nudlar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skölj pak choien noggrant, skär den i mindre bitar och blanda den med hälften av teriyakisåsen.
  3. Lägg blandningen i botten på en smord form. Placera laxen ovanpå pak choien. Täck laxen med den återstående teriyakisåsen. Tillaga i mitten av ugnen i 15 min.
  4. Under tiden, rosta sesamfröna lätt i en varm panna.
  5. Strö sesamfrön över laxen och tillaga i ytterligare 5 minuter.
  6. Till servering: Servera med ris eller nudlar.

För alla

Fri från ägg och gluten om ris eller risnudlar väljs att serveras till. Även fri från laktos och mjölkprotein om olja väljs att smörja formen med.

Recept från Norskfisk.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lax (skinn- och benfri)
  • 2 dl teriyakisås
  • 200 g pak choi
  • 1/2 dl sesamfrön
  • smör eller olja
Till servering
  • ris eller nudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2622 kJ / 626 kCal