Lax med brynt sojasmör och pak choi
Ett mycket fräscht och välsmakande recept på lax med brynt sojasmör och pak choi. Krydda laxen med salt och peppar innan du steker den hastigt i en het panna. Avnjut den rosaaktiga fisken med en sallad gjord på salladsärter och pak choi som kokat upp i buljong samt ris. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
250 g pak choi
1/2 msk riven ingefära
1 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
50 g smör
4 portionsbitar laxfilé
salt och peppar
150 g salladsärtor
2 msk japansk soja
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2350 KJ / 562 kCal
Fett27 g
Salt4.5 g
Kolhydrater48 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag lagar den här rätten ganska ofta, brukar variera fisken mellan lax/panerad torsk och halstrad tonfisk, samt grönsakerna och dubblera vätskan/buljongen den värms i. Tips på bra grönsaker är hyvlad morot, strimlad purjolök, lök, sojabönor, vitkål, champinjoner och paprika; man kan blanda ihop lite av det man har :)
Susanne
2021-08-20väldigt gott, enligt min sambo som inte gillar lax så värst mycket
Marit
2015-09-10Det godaste vi ätit på länge! Supergott!!!
Camilla
2015-09-06