Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gratinerad kyckling med grillad paprika

Denna ugnsgratinerade kyckling, med ett täcke av crème fraiche smaksatt med fetaost och soltorkade tomater kommer rädda din höstvardag! Extra smak får rätten av sin hackade persilja, samt den sotiga paprikan. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Låt paprikan rinna av.
  4. Bryn kycklingen i ca 2 min på varje sida i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Hacka persiljan och blanda med crème fraichen.
  6. Lägg kycklingen och paprikan i en ugnssäker form och bred på crème fraiche.
  7. Gratinera kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, ca 12 minuter.
  8. Servera kycklingen med ris och mangold.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med laktosfri fetaost och soltorkad tomatcrème eller hackade soltorkade tomater.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 1 burk grillad paprika (à 290 g)
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche fetaost & soltorkade tomater
  • 1/2 påse mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2876 kJ / 684 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept