Gratinerad kyckling med grillad paprika

Denna ugnsgratinerade kyckling, med ett täcke av crème fraiche smaksatt med fetaost och soltorkade tomater kommer rädda din höstvardag! Extra smak får rätten av sin hackade persilja, samt den sotiga paprikan. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Ingredienser
2 portioner
2 port ris
1 burk grillad paprika (à 290 g)
2 snabbfiléer av kyckling
1 tsk olja
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl crème fraiche fetaost & soltorkade tomater
1/2 påse mangold (à 65 g)
Gör så här
00:02:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2876 KJ / 684 kCal
Fett33 g
Salt3.91 g
Kolhydrater60 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott , snabbt och lättlagat
Göran
2023-02-11Gjorde egen sås av créme fraîches, fetaost och soltorkad tomat. La även till en klyfta pressad vitlök som förhöjde smaken avsevärt! Serverade med pasta vilket passade utmärkt. Slutresultatet blev en väldigt god smakupplevelse.
Margareta
2023-02-04Super god... kan nog hotta upp den lite till 🙌🏻😅
Mats
2021-01-10