Kycklinggryta med curry och mango

33
4
Kycklinggryta med curry och mango

Ett vinnande koncept är att blanda sälta, sötma och kryddstarkt! Här har vi valt att blanda curry och en mangosalsa, vilket kycklingen får sjudas i ihop med havregrädden. Ät ihop med kvarngryn och lite grönsaker, och du är nu redo att hugga in!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021

Kycklinggryta med curry och mango

Ingredienser

4 portioner
4
port kvarngryn
4
snabbfiléer av kyckling (à 150 g)
2 tsk
olja
1 tsk
curry
-
salt
-
peppar
230 g
chunky salsa mango & papaya
2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
körsbärstomater
150 g
snackpaprika

För alla

Kontrollera noga innehållet i salsan.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut kvarngryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfri havrebaserad grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Joacim

2021-07-17

Klockrent! Kryddade upp den lite med extra stark curry, paprikapulver, gurkmeja & koriander. Den blev absolut inte vattnig utan förvånansvärt krämig trots all tomat. Kan helt klart rekommendera!

Maria

2021-03-29

Mycket gott med blandade smaker som passade utmärkt ihop.

Rebecca

2021-03-16

Mycket gott. Curryn lyfte verkligen rätten.

Näringsvärde per portion

Energi 2118 KJ / 509 kCal
Fett 15 g
Salt 1 g
Kolhydrater 52 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept