Kycklinggryta med curry och mango
Ett vinnande koncept är att blanda sälta, sötma och kryddstarkt! Här har vi valt att blanda curry och en mangosalsa, vilket kycklingen får sjudas i ihop med havregrädden. Ät ihop med kvarngryn och lite grönsaker, och du är nu redo att hugga in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port kvarngryn
4 snabbfiléer av kyckling (à 150 g)
2 tsk olja
1 tsk curry
salt
peppar
1 förp medium tropical salsa (à 230 g)
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
150 g snackpaprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2118 KJ / 509 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Man kan absolut hälla på mer curry om man vill. Jag körde i en matsked minst, men det är ju en smaksak. Funkar med ris till samt naanbröd! Gott!
Roy
2022-02-21Kryddade på med extra curry och salt, samt kycklingfond för att få till fylligare smak.
Ulrika
2021-12-09Klockrent! Kryddade upp den lite med extra stark curry, paprikapulver, gurkmeja & koriander. Den blev absolut inte vattnig utan förvånansvärt krämig trots all tomat. Kan helt klart rekommendera!
Joacim
2021-07-17