Kycklinggryta med curry och mango

36
6
Kycklinggryta med curry och mango

Ett vinnande koncept är att blanda sälta, sötma och kryddstarkt! Här har vi valt att blanda curry och en mangosalsa, vilket kycklingen får sjudas i ihop med havregrädden. Ät ihop med kvarngryn och lite grönsaker, och du är nu redo att hugga in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022

Kycklinggryta med curry och mango

Ingredienser

4 portioner
4 port kvarngryn
4 snabbfiléer av kyckling (à 150 g)
2 tsk olja
1 tsk curry
salt
peppar
1 förp medium tropical salsa (à 230 g)
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
150 g snackpaprika

För alla

Kontrollera noga innehållet i salsan.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut kvarngryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfri havrebaserad grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Roy

2022-02-21

Mycket gott! Man kan absolut hälla på mer curry om man vill. Jag körde i en matsked minst, men det är ju en smaksak. Funkar med ris till samt naanbröd! Gott!

Ulrika

2021-12-09

Kryddade på med extra curry och salt, samt kycklingfond för att få till fylligare smak.

Joacim

2021-07-17

Klockrent! Kryddade upp den lite med extra stark curry, paprikapulver, gurkmeja & koriander. Den blev absolut inte vattnig utan förvånansvärt krämig trots all tomat. Kan helt klart rekommendera!

Näringsvärde per portion

Energi 2118 KJ / 509 kCal
Fett 15 g
Salt 1 g
Kolhydrater 52 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden