Paella med kyckling och paprika

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
2
Paella med kyckling och paprika

Ibland är genvägar riktigt smarta, här fixar du snabbt en lysande gul paella genom att använda färdigstekta och kryddade kycklingstrimlor samt lite härliga grönsaker. Servera paellan med en kräm av yoghurt och fetaost.

Paella med kyckling och paprika

Ingredienser

4 portioner

Paella

1   förp snackpaprika (à 150 g)
250 g  körsbärstomater
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
4 dl  långkornigt ris eller annat valfritt ris
1   förp saffran (à 1/2 g)
2 msk  vitvinsvinäger
8 dl  kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1   förp strimlad stekt kyckling (gärna sweet chili, à 600 g)

Fetaostkräm

100 g  fetaost
2 dl  grekisk yoghurt (10%)
1 tsk  honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott ❤️

Daniel

2023-07-13

Så himla gott och enkelt! Smakade av med lite salt och svartpeppar på slutet samt la till lite salt, peppar, basilika och vitlökspulver i fetaostkrämen:)

Alexandra

2021-08-04

Näringsvärde per portion

Energi3372 KJ / 806 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater76 g
Protein55 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Salsicciagryta med aubergine och tomat
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscouspaella
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxpaella med tomater
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Puffat paellaris
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och sockerärtor
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med grillad paprika och kronärtskockor
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga