Paella med kyckling och paprika
Ibland är genvägar riktigt smarta, här fixar du snabbt en lysande gul paella genom att använda färdigstekta och kryddade kycklingstrimlor samt lite härliga grönsaker. Servera paellan med en kräm av yoghurt och fetaost.
Ingredienser
4 portioner
Paella
1 förp snackpaprika (à 150 g)
250 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 dl långkornigt ris eller annat valfritt ris
1 förp saffran (à 1/2 g)
2 msk vitvinsvinäger
8 dl kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 förp strimlad stekt kyckling (gärna sweet chili, à 600 g)
Fetaostkräm
100 g fetaost
2 dl grekisk yoghurt (10%)
1 tsk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3372 KJ / 806 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater76 g
Protein55 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott ❤️
Daniel
2023-07-13Så himla gott och enkelt! Smakade av med lite salt och svartpeppar på slutet samt la till lite salt, peppar, basilika och vitlökspulver i fetaostkrämen:)
Alexandra
2021-08-04