Paella med kyckling och paprika

0
0
Paella med kyckling och paprika

Ibland är genvägar riktigt smarta, här fixar du snabbt en lysande gul paella genom att använda färdigstekta och kryddade kycklingstrimlor samt lite härliga grönsaker. Servera paellan med en kräm av yoghurt och fetaost.

Skriv ut
Paella med kyckling och paprika

Ingredienser

4 portioner

Paella

1
förp snackpaprika (à 150 g)
250 g
körsbärstomater
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
4 dl
långkornigt ris eller annat valfritt ris
1
förp saffran (à 1/2 g)
2 msk
vitvinsvinäger
8 dl
kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1
förp strimlad stekt kyckling (gärna sweet chili, à 600 g)

Fetaostkräm

100 g
fetaost
2 dl
grekisk yoghurt (10%)
1 tsk
honung

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör mjöklproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3372 KJ / 806 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 76 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept