Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Tray baked chorizo med paprika

En ugnsbakad rätt där härliga smaker mixas. Skivad potatis blandas med snackpaprika, krispig salladslök och het chorizo som får rostas klart i ugnen. Ät den tillsammans med en mild persiljegräddfil och en fräsch mangoldsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skiva potatisen. Dela och kärna ur paprikorna. Blanda potatisen och paprikorna med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut på den varma plåten och rosta mitt i ugnen 5 minuter.
  3. Lägg på korv och salladslök på plåten och stek mitt i ugnen 10 minuter. Sätt på grilleffekten på ugnen och stek ytterligare 5 minuter.
  4. Hacka persiljan och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med gräddfil och mangold.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 150 g snackpaprika
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 300 g chorizo
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3118 kJ / 745 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer