Stekt kyckling med dillsås och pressgurka

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
0
Stekt kyckling med dillsås och pressgurka

Många svenska klassiska smaksättningar i det här receptet! Pressgurka är enklare än man kan tro att svänga ihop och det kan man ha som tillbehör i många rätter. Och dillsås är ju aldrig fel till kokt potatis och stekta kycklingfiléer. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019

Stekt kyckling med dillsås och pressgurka

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Pressgurka

1 msk  socker
1/2 msk  ättika (12%)
1 1/2 msk  vatten
1   gurka
700 g  kycklinginnerfiléer
2 tsk  smör
salt
peppar
2 tsk  majsstärkelse
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2 1/2 dl  kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2   ask färsk dill (à 20 g)
2   hjärtsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri matlagningsgrädde.  
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med dijonsenap.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1994 KJ / 475 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med dillsås
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillstekt kyckling med mos och syrad kålrabbi
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingjärpar i syrlig dillsås och rostade morötter
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i dillsås med potatis
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chicken tandoori med gurkröra
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad potatis med dragonkräm och kyckling
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga