Stekt kyckling med dillsås och pressgurka

Många svenska klassiska smaksättningar i det här receptet! Pressgurka är enklare än man kan tro att svänga ihop och det kan man ha som tillbehör i många rätter. Och dillsås är ju aldrig fel till kokt potatis och stekta kycklingfiléer. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Pressgurka
1 msk socker
1/2 msk ättika (12%)
1 1/2 msk vatten
1 gurka
700 g kycklinginnerfiléer
2 tsk smör
salt
peppar
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
2 hjärtsallad
Gör så här
00:07:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1994 KJ / 475 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer