Stekt kyckling med dillsås och pressgurka

7
0
Stekt kyckling med dillsås och pressgurka

Många svenska klassiska smaksättningar i det här receptet! Pressgurka är enklare än man kan tro att svänga ihop och det kan man ha som tillbehör i många rätter. Och dillsås är ju aldrig fel till kokt potatis och stekta kycklingfiléer. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019

Stekt kyckling med dillsås och pressgurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Pressgurka

1 msk
socker
1/2 msk
ättika (12%)
1 1/2 msk
vatten
1
gurka
700 g
kycklinginnerfiléer
2 tsk
smör
-
salt
-
peppar
2 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2
ask färsk dill (à 20 g)
2
hjärtsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri matlagningsgrädde.  
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med dijonsenap.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1994 KJ / 475 kCal
Fett 13 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept