Chicken tandoori med gurkröra
Kyckling med smak från Indien. När du kryddar din kyckling med tandoorikrydda behövs inte så mycket mer. Men här väljer vi att komplettera med en frisk gurkröra innehållande vitlök, salt och peppar. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020
Ingredienser
4 portioner
2 dl matyoghurt
1 gurka
700 g kycklinginnerfilé
1 msk tandoori mix krydda
Att ha hemma
4 port ris eller annat gryn
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 msk olja
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2043 KJ / 488 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer