UNDER 30 MIN | Enkel

Chicken tandoori med gurkröra

Kyckling med smak från Indien. När du kryddar din kyckling med tandoorikrydda behövs inte så mycket mer. Men här väljer vi att komplettera med en frisk gurkröra innehållande vitlök, salt och peppar. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Pressa vitlöksklyftan i yoghurten. Skär halva gurkan i tärningar och vänd ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Strö över tandoorikryddan och sänk värmen. Stek ytterligare ca 8 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.
  5. Skär resten av gurkan i stavar.
  6. Servera kycklingen med ris, gurkröra och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 gurka
  • 700 g kycklinginnerfilé
  • 1 msk tandoori mix krydda
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2043 kJ / 488 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept