Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Dillpicklad sparris

Det vi människor älskar mest vill vi bevara för eftervärlden. Eller åtminstone till efter att sparrissäsongen är över. Lagen passar även bra till grönsaker som polkabeta, blomkål, fänkål eller rädisor.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ca 8 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Hyvla sparrisen tunt med en skalare. Lägg sparris i en väl rengjord burk.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten och dillfrön. Låt svalna. Häll den kalla lagen över. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: Ca 8 dl
  • 2 knippen sparris (à 250 g)
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk dillfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 138 kJ / 33 kCal