Dillstekt kyckling med mos och syrad kålrabbi

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Dillstekt kyckling med mos och syrad kålrabbi

Saftig kyckling får här en god smak av dill. Det krämiga potatismoset har piffats upp med morot för att ge det extra sötma. Njut av rätten tillsammans med spenat och knaprig snabbpicklad kålrabbi.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Dillstekt kyckling med mos och syrad kålrabbi

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
3 morötter
50 g smör
salt
peppar

Kålrabbi

3/4 dl vatten
1/2 dl strösocker
2 msk ättika (12%)
2 krm salt
ca 300 g kålrabbi
65 g babyspenat

Kyckling

1 kruka dill
4 kycklingfiléer
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2328 KJ / 557 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sojakorv med morotsmos och syrad kålrabbi
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegonuggets med kålrabbisallad
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga