Dillstekt kyckling med mos och syrad kålrabbi

2
0
Dillstekt kyckling med mos och syrad kålrabbi

Saftig kyckling får här en god smak av dill. Det krämiga potatismoset har piffats upp med morot för att ge det extra sötma. Njut av rätten tillsammans med spenat och knaprig snabbpicklad kålrabbi.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Dillstekt kyckling med mos och syrad kålrabbi

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
3
morötter
50 g
smör
-
salt och peppar

Kålrabbi

3/4 dl
vatten
1/2 dl
strösocker
2 msk
ättika (12%)
2 krm
salt
ca 300 g
kålrabbi
65 g
babyspenat

Kyckling

1
kruka dill
4
kycklingfiléer
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Bryn smöret i en panna innan du rör ner det i moset. Då får smöret en lite nötig smak.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2328 KJ / 557 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept