Dillstekt kyckling med mos och syrad kålrabbi
Saftig kyckling får här en god smak av dill. Det krämiga potatismoset har piffats upp med morot för att ge det extra sötma. Njut av rätten tillsammans med spenat och knaprig snabbpicklad kålrabbi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
3 morötter
50 g smör
salt
peppar
Kålrabbi
3/4 dl vatten
1/2 dl strösocker
2 msk ättika (12%)
2 krm salt
ca 300 g kålrabbi
65 g babyspenat
Kyckling
1 kruka dill
4 kycklingfiléer
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2328 KJ / 557 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer