Rostad potatis med dragonkräm och kyckling

4
1
Rostad potatis med dragonkräm och kyckling

Ugnsrostad potatis är lätt att laga och lätt att gilla. Släng på lite grönt och servera med stekt kyckling och du har en komplett och näringsrik rätt. Blanda ihop en örtig dragonkräm, gjord på smetana, dragon, vinäger, salt och peppar, som barnen kan doppa potatisen i.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022

Rostad potatis med dragonkräm och kyckling

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna Amandine)
1 msk olja
salt
peppar
1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)
2 dl smetana
1 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger
600 g kycklinginnerfilé
1 msk smör eller olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Häll såsen över den stekta kycklingen i stekpannan och låt det bli varmt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Magnus

2020-12-11

Riktigt gott men lite lite kalkon om det är räknat på 4 Pers. Öka mängden kalkon. Dragonen framträdde inte riktigt så mycket som jag hoppats. Dubblade mängden och lät den stå en stund till. Riktigt schysst alt till Bea.

Näringsvärde per portion

Energi 2628 KJ / 625 kCal
Fett 30 g
Salt 1 g
Kolhydrater 44 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden