Rostad potatis med dragonkräm och kyckling
Ugnsrostad potatis är lätt att laga och lätt att gilla. Släng på lite grönt och servera med stekt kyckling och du har en komplett och näringsrik rätt. Blanda ihop en örtig dragonkräm, gjord på smetana, dragon, vinäger, salt och peppar, som barnen kan doppa potatisen i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna Amandine)
1 msk olja
salt
peppar
1/2 förp fryst grönmix (à 500 g)
2 dl smetana
1 - 2 tsk torkad dragon
1 tsk vitvinsvinäger
ca 600 g kycklinginnerfilé
1 msk smör eller olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 625 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tröttsamt att vi återigen får undermåliga produkter, både potatis och krispsallat har frysts innan leverans och är bara att kasta. Skickar gärna bilder om någon kan säga var, och att vi ska kontakta butiken när det händer är lättare sagt än gjort när man står och ska laga maten.
Carina
2024-11-02Lättlagat. Supergod sås!
Ann
2024-05-09Snabblagat, enkelt och gott. Bytte ut smetana mot turkisk yoghurt då vi en hink som behövde användas.
Jennie
2024-04-29