Kyckling i dillsås med potatis
Klassiska smaker som dill och potatis får här sällskap av kyckling. Dillsåsen adderar krämighet till rätten och passar utmärkt ihop med kycklingfiléerna. För att få lite grönt till rätten äts den med tunt rivna morötter samt krispiga salladsblad. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Sallad
1/2 påse morötter (à 500 g)
1/2 kruka grönsallad
Kyckling
4 snabbfiléer av kyckling
2 tsk olja
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
20 g färsk dill
1 tsk ättika (12%) eller 2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2560 KJ / 610 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater49 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott!
Elisa
2020-05-10Mycket gott! Kommer vi definitivt göra igen!
Marie
2020-04-28