Stekt kyckling med dillsås och pressgurka

Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt kyckling med dillsås och pressgurka

Många svenska klassiska smaksättningar i det här receptet! Pressgurka är enklare än man kan tro att svänga ihop och det kan man ha som tillbehör i många rätter. Och dillsås är ju aldrig fel till kokt potatis och stekta kycklingfiléer. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019

Stekt kyckling med dillsås och pressgurka

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Pressgurka

1 msk socker
1/2 msk ättika (12%)
1 1/2 msk vatten
1 gurka
700 g kycklinginnerfiléer
2 tsk smör
salt
peppar
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
2 hjärtsallad

Gör så här

00:07:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1994 KJ / 475 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kyckling i dillsås med potatis
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chicken tandoori med gurkröra
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Dillpicklad sparris
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad