Stekt alaska pollock med sötsyrlig sås

10
0
Stekt alaska pollock med sötsyrlig sås

Bjud familjen på en härlig fiskrätt med en något annorlunda men fantastiskt god sötsyrlig sås. Denna sås har basen på kokta morötter som du mixar och kryddar med cayennepeppar. Stek fisken och servera med kokt potatis, såsen och kryddiga rädisor. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Stekt alaska pollock med sötsyrlig sås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Sås

3
morötter
2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 msk
ättika (12%)
1 msk
strösocker
2 msk
olivolja
1 msk
smör eller margarin
-
salt
-
cayennepeppar

Fisk

600 g
alaska pollock
2 msk
smör eller margarin

Till servering

125 g
rädisor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Krydda gärna fisken med lite mortlad fänkål, hackad dill eller spiskummin.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1912 KJ / 458 kCal
Fett 16 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 45 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept