Stekt alaska pollock med sötsyrlig sås
Bjud familjen på en härlig fiskrätt med en något annorlunda men fantastiskt god sötsyrlig sås. Denna sås har basen på kokta morötter som du mixar och kryddar med cayennepeppar. Stek fisken och servera med kokt potatis, såsen och kryddiga rädisor. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Sås
3 morötter
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 msk ättika (12%)
1 msk strösocker
2 msk olivolja
1 msk smör eller margarin
salt
cayennepeppar
Fisk
600 g alaska pollock
2 msk smör eller margarin
Till servering
125 g rädisor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1912 KJ / 458 kCal
Fett16 g
Salt1.1 g
Kolhydrater45 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gillar det här receptet. Med tidigare kommentarer i åtanke blandade jag 24%-ig ättika med lite vatten och kryddade såsen rejält med cayennepepparn.
Folke
2024-01-11Tråkig mat. Såsen behöver omarbetas
Dan
2023-10-08Det är tyvärr inte gott alls.
Kersti
2023-05-15