Stekt kyckling med currystuvad blomkål
Läcker currystuvad blomkål höjer den här kycklingrätten till nya nivåer. Genom att sjuda blomkålen i mjölk och grädde blir den oemotståndligt krämig, samtidigt som den behåller sin knapriga karaktär. Tillsätt curry och se hur blomkålen blir vackert, intensivt gul.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016
Ingredienser
Potatis
Blomkål
Kyckling
Till servering
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur mycket är 1/2 blomkål?!?! 400 g? 450g? 300g…?
Cecilia
2022-01-16Hej Dan! Vi tackar för din kommentar och har tagit det med sortimentsansvariga. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-09-21Jättegott. Men vi fick ett blomkålshuvud på 400 gram. Som skulle räcka till 2 olika middagar, blev 50 g/ Pers och portion. Det var minsann inte mycket. När en del av rätten var just blomkål.
Dan
2016-09-19