Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt kyckling med currystuvad blomkål

Läcker currystuvad blomkål höjer den här kycklingrätten till nya nivåer. Genom att sjuda blomkålen i mjölk och grädde blir den oemotståndligt krämig, samtidigt som den behåller sin knapriga karaktär. Tillsätt curry och se hur blomkålen blir vackert, intensivt gul.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Skär potatisen i halvor och lägg den på en plåt. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Blomkål: Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Lägg den i kokande saltat vatten och koka ca 3 minuter. Häll av vattnet och låt den rinna av.
  4. Smält matfett i en kastrull. Rör ner curryn och låt den fräsa någon minut. Blanda majsstärkelsen med mjölken och grädden. Häll det i kastrullen under omrörning och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner blomkålen.
  5. Kyckling: Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Stek dem runt om i oljan i en stekpanna ca 10 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera kycklingen med stuvad blomkål, potatis och mangold.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Vänd gärna ner lite mango chutney eller äppelmos i stuvningen.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Blomkål
  • 1/2 blomkål
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk curry
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
Till servering
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2331 kJ / 557 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer