Stekt kyckling med currystuvad blomkål

13
4 Klimatsmart
Stekt kyckling med currystuvad blomkål

Läcker currystuvad blomkål höjer den här kycklingrätten till nya nivåer. Genom att sjuda blomkålen i mjölk och grädde blir den oemotståndligt krämig, samtidigt som den behåller sin knapriga karaktär. Tillsätt curry och se hur blomkålen blir vackert, intensivt gul.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Stekt kyckling med currystuvad blomkål

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Blomkål

1/2
blomkål
2 msk
smör eller margarin
1 msk
curry
1 tsk
majsstärkelse
1 dl
mjölk
1 dl
vispgrädde

Kyckling

4
kycklingfiléer
1 tsk
olja

Till servering

65 g
röd mangold

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Vänd gärna ner lite mango chutney eller äppelmos i stuvningen.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Redaktionen

2016-09-21

Hej Dan! Vi tackar för din kommentar och har tagit det med sortimentsansvariga. Hälsningar Michelle

Dan

2016-09-19

Jättegott. Men vi fick ett blomkålshuvud på 400 gram. Som skulle räcka till 2 olika middagar, blev 50 g/ Pers och portion. Det var minsann inte mycket. När en del av rätten var just blomkål.

Jonas

2016-08-18

Jättegott och enkelt!! Sannolikt nyttigt också....

Näringsvärde per portion

Energi 2331 KJ / 557 kCal
Fett 23 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 44 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept