Stekt kyckling med currystuvad blomkål
Läcker currystuvad blomkål höjer den här kycklingrätten till nya nivåer. Genom att sjuda blomkålen i mjölk och grädde blir den oemotståndligt krämig, samtidigt som den behåller sin knapriga karaktär. Tillsätt curry och se hur blomkålen blir vackert, intensivt gul.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Blomkål
1/2 blomkål
2 msk smör eller margarin
1 msk curry
1 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 tsk olja
Till servering
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2331 KJ / 557 kCal
Fett23 g
Salt2.7 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur mycket är 1/2 blomkål?!?! 400 g? 450g? 300g…?
Cecilia
2022-01-16Hej Dan! Vi tackar för din kommentar och har tagit det med sortimentsansvariga. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-09-21Jättegott. Men vi fick ett blomkålshuvud på 400 gram. Som skulle räcka till 2 olika middagar, blev 50 g/ Pers och portion. Det var minsann inte mycket. När en del av rätten var just blomkål.
Dan
2016-09-19