Currykyckling med matvete- och mangosallad

2
1
Currykyckling med matvete- och mangosallad

Fräsch sallad gjord av matvete, mango och mangold serveras här till kyckling som tillagas i ugnen i en krämig sås av crème fraiche och bacon med smak av curry.

Currykyckling med matvete- och mangosallad

Ingredienser

4 portioner
1 förp bacon (à 140 g)
1 gul lök
2 tsk neutral rapsolja
1 msk curry
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 förp grillad kycklingbröstfilé (à 540 g)

Matvetesallad

2 dl matvete
1 förp fryst mango (à 250 g)
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
2 krm svartpeppar
65 g röd mangold

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Rebecca

2022-05-24

Herremingudinna, vad gott!!!

Näringsvärde per portion

Energi -1 KJ / 823 kCal
Fett 50 g
Salt 4 g
Kolhydrater 48 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden