Currykyckling med matvete- och mangosallad

Fräsch sallad gjord av matvete, mango och mangold serveras här till kyckling som tillagas i ugnen i en krämig sås av crème fraiche och bacon med smak av curry.

Ingredienser
4 portioner
1 förp bacon (à 140 g)
1 gul lök
2 tsk neutral rapsolja
1 msk curry
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 förp grillad kycklingbröstfilé (à 540 g)
Matvetesallad
2 dl matvete
1 förp fryst mango (à 250 g)
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
2 krm svartpeppar
65 g röd mangold
Gör så här
00:02:00
00:01:00
00:03:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / 823 kCal
Fett50 g
Salt4 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott som tusan! Håller med Yvonne om extra curry, dessutom; en extra förpackning bacon och lite salt på kycklingen innan den läggs i formen.
Lars
2025-01-20Så gott rekommenderas varmt , jag ökande på curry
Yvonne
2023-01-28Ska kycklingen vara tinad?
Eric
2022-12-13