Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sesamstekt lax med blomkål och lime- och sojadressing

Lax och blomkål är pålitliga favoriter i köket när man vill laga mat man mår bra av. Här får laxfilén en knaprig yta av sesamfrö medan blomkålen blir till sallad tillsammans med mangold. Toppa hela härligheten med en syrlig dressing på lime, ingefära och soja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen, om den är fryst.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dressing: Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Skala och riv ingefäran fint. Blanda saften från limen och limeskal med ingefära, soja och sesamolja.
  4. Blomkålssallad: Ansa och skär blomkålen i små bitar. Blanda blomkålen med dressingen.
  5. Lax: Strö sesamfröna på laxen och krydda med salt och peppar. Stek laxen i oljan i en stekpanna på medelvärme 2 – 3 minuter på varje sida.
  6. Blomkålssallad: Vänd ner mangolden i blomkålen.
  7. Servera laxen med riset och blomkålssalladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Dressing
  • 1 lime
  • 1 msk ingefära
  • 2 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
Blomkålssallad
  • ca 450 g blomkål
  • 65 g mangold
Lax
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2414 kJ / 576 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer