Sesamstekt lax med blomkål och lime- och sojadressing
Lax och blomkål är pålitliga favoriter i köket när man vill laga mat man mår bra av. Här får laxfilén en knaprig yta av sesamfrö medan blomkålen blir till sallad tillsammans med mangold. Toppa hela härligheten med en syrlig dressing på lime, ingefära och soja.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
Dressing
1 lime
1 msk ingefära
2 msk soja
1 tsk sesamolja
Blomkålssallad
ca 450 g blomkål
65 g mangold
Lax
1 msk sesamfrön
4 port laxfilé (à 140 g)
1/2 tsk salt
peppar
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2524 KJ / 603 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Glöm min kommentar 😅
Ellen
2020-04-07Hihi, den har vi glömt hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-08Laxen kanske ska tillagas också? Såvida ni inte tänker att man köper salmalax... 🤔
Ellen
2020-04-07