Citronstekt kycklingfilé med currycoleslaw på naanbröd
Stekt kycklingfilé i panna, som får sjuda i citron och rivet citronskal. Servera med en coleslaw av blomkål, äpple och hemmagjord majonnäs. Mixa äggula med senap och droppa ner olja medan du vispar till hemlagad majonnäs. Krydda med curry och vänd ner grönsakerna. Gott i indiska naan-bröd.
Ingredienser
4 portioner
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
2 dl olja
flingsalt
peppar
2 tsk vitvinsvinäger
1 1/2 msk curry
400 g delad kycklingfilé
1 msk olivolja
1 citron
flingsalt
peppar
1/2 blomkål
1 äpple
2 krm salt
1 kruka gräslök
2 naanbröd
För alla
Rätten är fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i naanbrödet, byt ev ut till mjölkfritt alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3144 KJ / 755 kCal
Fett54 g
Kolhydrater36.6 g
Protein30.6 g
Kommentarer
Supergott! Bakade egna naan. Tror det bidrog en del…
Joakim
2022-11-01Lite torrt men god smak!
Mikael
2021-12-05Lite torrt men god smak
Mikael
2021-12-05