Stekt kycklingfilé med dragonsås
Den här dragonsåsen påminner faktiskt lite om den klassiska bearnaisen, och är minst lika god! Ljuvligt tillbehör till stekt kyckling och kokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
2 tsk olja
salt
peppar
3 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk torkad dragon
250 g snackgurka
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Färgsätt såsen med 1 krm gurkmeja och krydda med några droppar tabasco.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 536 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater51 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag valde att steka i smör med tanke på såsen med grädde.
Åsa
2024-01-17Oväntat gott😍
Irene
2022-08-30Supergott, alla i familjen åt med god aptit. Dragonen gör att det blir i princip som en bearnaisesås fast på ett annat sätt. Men smaken är densamma. Det enda jag gjorde annorlunda var att ha i en kycklingbuljongtärning.
Stefan
2022-02-19