Stekt kycklingfilé med dragonsås
Den här dragonsåsen påminner faktiskt lite om den klassiska bearnaisen, och är minst lika god! Ljuvligt tillbehör till stekt kyckling och kokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
2 tsk olja
salt
peppar
3 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk torkad dragon
250 g snackgurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 536 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater51 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och enkel vardagsrätt som passar även i matlåda. Dock ersatte jag matlagningsgrädde med vispgrädde och adderade lite kycklingbuljong.
Ingela
2024-11-07Jättegott! Jag valde att steka i smör med tanke på såsen med grädde.
Åsa
2024-01-17Oväntat gott😍
Irene
2022-08-30