UNDER 15 MIN | Enkel 15 min i köket

Kyckling med tzatziki och couscous

Låt denna smidiga, snabba och smakrika rätt stå som kvällens middag! Couscous och tzatziki passar utmärkt ihop, eftersom couscous gärna får kombineras med en lite krämigare sås. Här äts de dessutom ihop med kyckling som du steker gyllenbrun i stekpannan innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 8 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  2. Riv gurkan och pressa ur lite vätska. Blanda gurkan med yoghurten och pressa i vitlöken. Smaka av med salt.
  3. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera kycklingen med couscous och tzatziki.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 snabbfiléer av kyckling
  • 2 dl matyoghurt
  • 4 port couscous
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta

Näringsvärde
Per portion

Energi 2277 kJ / 543 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept