Stekt kyckling med balsamvinägersås
En kycklingrätt som passar sig lika bra till vardags som till en söndagsrätt att bjuda svärföräldrarna på! Filéerna steks snabbt klara i pannan, och får sedan sjuda med smaker från balsamvinäger. Potatispurén görs fluffig ihop med mjölk och smör, och de små bönorna adderar lite färg till tallriken!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2019
Ingredienser
4 portioner
Puré
900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
1 msk smör
Kyckling
4 snabbfiléer av kyckling
2 tsk olja
salt
peppar
1 dl balsamvinäger
1 msk strösocker
3 tsk majsstärkelse
2 dl vatten
1 msk smör
Bönor
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2063 KJ / 491 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater56 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer