Caesarsallad med persiljestekt kyckling
Visste du att caesarsalladen härstammar från Mexiko? Denna klassiska sallad uppkom tack vare att restaurangkocken behövde slänga ihop en rätt på restaurangens rester, och det tackar vi honom för! Denna variant på caesarsallad med parmesandoftande smetana och krispiga krutonger kan nog ingen motstå!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021
Ingredienser
2 portioner
1 förp riven parmesan (à 85 g)
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
200 g romansallad
150 g färska haricots verts (bönor)
2 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
2 tsk olja
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 förp krutonger med vitlök & persilja (à 120 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4850 KJ / 1157 kCal
Fett79 g
Salt5.2 g
Kolhydrater47 g
Protein64 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vilken dressing ska man ha citron i?
Anders
2021-11-30