Caesarsallad med persiljestekt kyckling

4
0
Caesarsallad med persiljestekt kyckling

Visste du att caesarsalladen härstammar från Mexiko? Denna klassiska sallad uppkom tack vare att restaurangkocken behövde slänga ihop en rätt på restaurangens rester, och det tackar vi honom för! Denna variant på caecarsallad med parmesandoftande smetana och krispiga krutonger kan nog ingen motstå!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Caesarsallad med persiljestekt kyckling

Ingredienser

2 portioner
1
förp riven parmesanost (à 85 g)
2 dl
smetana
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
200 g
romansallad
150 g
färska haricots verts
2
snabbfiléer av kyckling
2 tsk
olja
1/2
förp färsk persilja 8à 20 g)
1
förp krutonger med vitlök & persilja (à 120 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i krutongerna.
Gör glutenfri: uteslut eller välj glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Riv lite citronskal i dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4850 KJ / 1157 kCal
Fett 79 g
Salt 5.2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 64 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept