UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklingcurry med sallad på rättika och lime

Vi älskar att blanda smaker! Currykycklingen blandas med den krämiga kokosmjölken, och serveras med en sallad gjord på rättika och rödlök, smaksatt med lite limesaft. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen och stek den i lite olja. Tillsätt grytbasen och kokosmjölken. Låt sjuda tills kycklingen är klar.
  3. Skala rättikan och löken och skär dem i tunna skivor. Blanda lök och rättika. Pressa över lite juice från limen samt ringla över oljan. Krydda med peppar.
  4. Servera curryn med ris och rättiksallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Skär resten av limen i klyftor och servera till curryn.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 1 förp thai curry kycklinggryta (à 440 g)
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 1 tsk olja
  • 2 dl kokosmjölk
  • ca 150 g rättika
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 lime
  • 2 tsk olja
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 4420 kJ / 1059 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept