Stekt kyckling i senapssås med ris

De möra kycklingfiléerna steks till de fått en fin stekyta puttrar sedan i en krämig sås med mild smak av senap och basilika. Crème fraichen runda friskhet gifter sig fint med kycklingen och basilikan ger grytan en härlig smak. Servera med fluffigt ris och röda tomatklyftor. Så gott och lätt att laga!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017

Ingredienser
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: blanda 1 1/2 dl naturell laktosfri crème fraiche med 1 msk svensk senap och 1 tsk dijonsenap innan den hälls över kycklingen (för 4 port).
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums filibabba! Vi ändrade receptet lite, vi tog vanlig crème fraiche (utan smaker) dvs orginal , vi hade dijonsenap med vin,och sen tog vi även röd curry, och vi bytte ut basilika mot dragon!
Ronja
2017-11-06Hej Emma! Senapen är i cr?eme fraichen, 1 1/2 dl crème fraiche (med smak av tre sorters senap). Så det behövs inget mer än det. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-09-15Det står inte någon senap i receptet, varken bland ingredienser eller i tillagningen. Hur mycket ska det vara?
Emma
2017-09-10