Krämig pestokyckling med pasta

11
2 Klimatsmart
Krämig pestokyckling med pasta

Vem tycker inte om recept med ordet krämigt i? Här har du en pestokyckling som är enkel att svänga ihop, men ack så god. Ät tillsammans med pasta, gärna mezze maniche som passar extra bra till krämiga rätter med större bitar i och toppa med härliga körsbärstomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Krämig pestokyckling med pasta

Ingredienser

4 portioner
640 g
majskycklingfilé
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
mjölk
4
port pasta (gärna mezze maniche)
2 msk
pesto basilika
250 g
körsbärstomat

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.

 

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Albin

1/19/2020

Sjukt enkelt och roligt att bjuda på!

Micaela

11/25/2019

Supergott :)

Näringsvärde per portion

Energi 2701 KJ / 643 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept