Krämig pestokyckling med pasta
Vem tycker inte om recept med ordet krämigt i? Här har du en pestokyckling som är enkel att svänga ihop, men ack så god. Ät tillsammans med pasta, gärna mezze maniche som passar extra bra till krämiga rätter med större bitar i och toppa med härliga körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021
Ingredienser
4 portioner
640 g majskycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
4 port pasta (gärna mezze maniche)
2 msk pesto basilika
250 g körsbärstomat
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2701 KJ / 643 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktig höjdare här hemma, stora som små älskar rätten :)
Marcus
2022-05-22Ganska tråkig maträtt. Men smidig att tillaga.
Rebecca
2021-12-06Inget vi tänker laga till igen, det var inte alls gott tyvärr.
Monica
2021-12-02