UNDER 30 MIN | Medel

Krämig pestokyckling med pasta

Vem tycker inte om recept med ordet krämigt i? Här har du en pestokyckling som är enkel att svänga ihop, men ack så god. Ät tillsammans med pasta, gärna mezze maniche som passar extra bra till krämiga rätter med större bitar i och toppa med härliga körsbärstomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  3. Skär kycklingen i tärningar och stek dem i oljan i en stekpanna. Salta och peppra och rör i grädde och mjölk. Låt sjuda ca 6 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Vänd ner peston i stekpannan.
  6. Dela tomaterna
  7. Servera pastan med kyckling och tomater.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 640 g majskycklingfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 2 msk pesto basilika
  • 250 g körsbärstomat

Näringsvärde
Per portion

Energi 2701 kJ / 643 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept