Gratinerad lax och broccoli

23
3
Gratinerad lax och broccoli

Laxfilén grillas i ugnen i en underbart krämig sås gjord på crème fraiche med bearnaisesmak. Riset piffas till med gurkmeja och blir både vackert solgul och får en härlig smak. Servera med knallgrön broccoli och du har en färgsprakande och god middag som både små och stora kommer att tycka om.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Gratinerad lax och broccoli

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1 tsk
gurkmeja
4
portbitar laxfilé (à 140 g)
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
2 dl
crème fraiche bearnaise
250 g
broccoli

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Svea

2017-03-20

Toppen det skall jag pröva.

Anna

2016-11-04

Finns färdig créme fraiche bearnaise eller ska man blanda till det själv?

Erica

2016-11-03

Super gott, men bytte ut vanliga riset mot provpåsen vi fick med ica kassen, Paulins Supermix (råris)

Näringsvärde per portion

Energi 2610 KJ / 624 kCal
Fett 31.4 g
Salt 1.69 g
Kolhydrater 50.3 g
Protein 33.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept