Gratinerad lax och broccoli

Laxfilén grillas i ugnen i en underbart krämig sås gjord på crème fraiche med bearnaisesmak. Riset piffas till med gurkmeja och blir både vackert solgul och får en härlig smak. Servera med knallgrön broccoli och du har en färgsprakande och god middag som både små och stora kommer att tycka om.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 tsk gurkmeja
4 portbitar laxfilé (à 140 g)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl crème fraiche bearnaise
250 g broccoli
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2610 KJ / 624 kCal
Fett31.4 g
Salt1.69 g
Kolhydrater50.3 g
Protein33.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppen det skall jag pröva.
Svea
2017-03-20Finns färdig créme fraiche bearnaise eller ska man blanda till det själv?
Anna
2016-11-04Super gott, men bytte ut vanliga riset mot provpåsen vi fick med ica kassen, Paulins Supermix (råris)
Erica
2016-11-03