Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Gratinerad lax och broccoli

Laxfilén grillas i ugnen i en underbart krämig sås gjord på crème fraiche med bearnaisesmak. Riset piffas till med gurkmeja och blir både vackert solgul och får en härlig smak. Servera med knallgrön broccoli och du har en färgsprakande och god middag som både små och stora kommer att tycka om.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt gurkmejan i vattnet.
  4. Lägg fisken i en liten smord ugnssäker form och salta och peppra. Bred crème fraiche över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Skär broccolin i buketter och skala och skiva stammen. Lägg den i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Låt broccolin rinna av i ett durkslag.
  6. Servera laxen med ris och broccoli.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 portbitar laxfilé (à 140 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl crème fraiche bearnaise
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2610 kJ / 624 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer