Gratinerad lax och broccoli
Laxfilén grillas i ugnen i en underbart krämig sås gjord på crème fraiche med bearnaisesmak. Riset piffas till med gurkmeja och blir både vackert solgul och får en härlig smak. Servera med knallgrön broccoli och du har en färgsprakande och god middag som både små och stora kommer att tycka om.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 tsk gurkmeja
4 portbitar laxfilé (à 140 g)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl crème fraiche bearnaise
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2610 KJ / 624 kCal
Fett31.4 g
Salt1.69 g
Kolhydrater50.3 g
Protein33.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade bara Creme fraiche o pulver bearnaise hemma så jag blandade i pulvret i creme fraichen istället, o kryddade upp den med både mustard(senap) o dijon salt o peppar
Therése
2024-12-04Toppen det skall jag pröva.
Svea
2017-03-20Finns färdig créme fraiche bearnaise eller ska man blanda till det själv?
Anna
2016-11-04