Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korv med tomatig morotsröra

Korv till middag passar perfekt en vardag när tiden är knapp! Dessa örtkryddade korvar passar utmärkt med röran gjord på tapenade med soltorkade tomater, rivna morötter och crème fraiche. Ät tillsammans med ris och söta körsbärstomater, och middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och riv morötterna och blanda med tapenade och crème fraiche. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  3. Snitta korvskinnet och dela korvarna. Stek dem runt om i oljan i en stekpanna.
  4. Dela tomaterna.
  5. Servera riset med korv, morotsröra och tomater.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 morötter
  • 1/2 dl tapenad soltorkade tomater
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 2 förp örtkryddad korv (à 270 g)
  • 1 tsk olja
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3236 kJ / 774 kCal