Fläskytterfilé med krämig basilikasås
Denna rätt må ha en del komponenter, men det är bara ett ypperligt tillfälle för alla i familjen att hjälpa till! Härliga ytterfiléer steks på medelvärme i pannan innan mjölkblandningen hälls över dem. Fräschören från basilikan ger rätten det lilla extra ihop med den syrliga tomatsalladen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Tomatsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 rödlök
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
30 g färsk basilika
Kött
ca 700 g fläskytterfilé
1 msk smör eller olja
Sås
2 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2851 KJ / 679 kCal
Fett35 g
Salt3.5 g
Kolhydrater50 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Originalreceptet ger dig en sås som smakar lättmjölk. Pressa i en vitlök eller en tesked samba för att piffa upp den. Gör de du det kan du plussa på ett par stjärnor till. Tror också att den här rätten mår bättre av att serveras med ris istället för potatis. Om du har renons på smaklökar kan du utan tvekan hålla dig till originalreceptet.
Petter
2021-12-19