Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wasabiöverbakad lax med grönsaker

På en bädd av vitt ris serveras de ugnsgrillade laxfiléerna som är smaksatta med en mild wasabikrydda och krämig crème fraiche. Garnera med små krispiga paprika- och gurkträningar som tillför färg och textur, droppa över lite umamirik sojasås och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lax: Krydda laxen med salt och lägg den i en ugnssäker form.
  4. Blanda wasabikrydda och crème fraiche och bred en liten klick över laxen, servera resten som sås. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Grönsaker: Dela och kärna ur paprikan, skär den och gurkan i tärningar.
  6. Till servering: Servera laxen med grönsaker, ris, wasabisås och gärna lite soja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Lax
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk wasabi & sesamekrydda
  • 2 dl lätt crème fraiche
Grönsaker
  • 1 röd paprika
  • 1 gurka
Till servering
  • gärna japansk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2420 kJ / 578 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept