Wasabiöverbakad lax med grönsaker

16
0
Wasabiöverbakad lax med grönsaker

På en bädd av vitt ris serveras de ugnsgrillade laxfiléerna som är smaksatta med en mild wasabikrydda och krämig crème fraiche. Garnera med små krispiga paprika- och gurkträningar som tillför färg och textur, droppa över lite umamirik sojasås och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Wasabiöverbakad lax med grönsaker

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Lax

4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk wasabi & sesamekrydda
2 dl lätt crème fraiche

Grönsaker

1 röd paprika
1 gurka

Till servering

gärna japansk soja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2420 KJ / 578 kCal
Fett 258 g
Salt 199 g
Kolhydrater 525 g
Protein 333 g
Läs mer om näringsvärden