Wasabiöverbakad lax med grönsaker

16
0
Wasabiöverbakad lax med grönsaker

På en bädd av vitt ris serveras de ugnsgrillade laxfiléerna som är smaksatta med en mild wasabikrydda och krämig crème fraiche. Garnera med små krispiga paprika- och gurkträningar som tillför färg och textur, droppa över lite umamirik sojasås och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Wasabiöverbakad lax med grönsaker

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Lax

4
port laxfilé (à 125 g)
1/2 tsk
salt
1 1/2 tsk
wasabi & sesamekrydda
2 dl
lätt crème fraiche

Grönsaker

1
röd paprika
1
gurka

Till servering

gärna japansk soja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2420 KJ / 578 kCal
Fett 25.8 g
Salt 1.99 g
Kolhydrater 52.5 g
Protein 33.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept