Wasabiöverbakad lax med grönsaker

På en bädd av vitt ris serveras de ugnsgrillade laxfiléerna som är smaksatta med en mild wasabikrydda och krämig crème fraiche. Garnera med små krispiga paprika- och gurkträningar som tillför färg och textur, droppa över lite umamirik sojasås och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Ingredienser
Lax
Grönsaker
Till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kryddan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Detta är jättegott! 16 feb 2023.❤️❤️❤️
Aino
2023-02-16