Wasabiöverbakad lax med grönsaker
På en bädd av vitt ris serveras de ugnsgrillade laxfiléerna som är smaksatta med en mild wasabikrydda och krämig crème fraiche. Garnera med små krispiga paprika- och gurkträningar som tillför färg och textur, droppa över lite umamirik sojasås och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Lax
4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk wasabi & sesamekrydda
2 dl lätt crème fraiche
Grönsaker
1 röd paprika
1 gurka
Till servering
gärna japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2420 KJ / 578 kCal
Fett25.8 g
Salt1.99 g
Kolhydrater52.5 g
Protein33.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Detta är jättegott! 16 feb 2023.❤️❤️❤️
Aino
2023-02-16