Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt korv med timjanpotatis och senapskräm

Stekt korv med timjanpotatis och senapskräm är en robust rätt med potatis, rotfrukter och wienerkorv. Den lite lyxigare senapskrämens honung och yoghurt bidrar med uppskattad sötma.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor, behåll gärna skalet. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skala palsternackor och morötter och skär i stavar. Blanda rotfrukter med potatis, timjan, olja, salt och peppar.
  4. Sätt plåten mitt i ugnen 25–30 minuter, tills potatis och rotfrukter känns lagom mjuka. Rör om 1–2 gånger. Gör senapskrämen och stek korvarna under tiden.
  5. Senapskräm: Rör ihop matyoghurt, senap och honung. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär ett par snitt i sremskan. Stek dem i matfettet ca 12 minuter i en stor stekpanna. Låt wienerkorvarna steka med när ca 7 minuter återstår.
  7. Servera korvarna med timjanpotatis och rotfrukter samt senapskräm.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis gärna delikatess
  • 200 g palsternacka
  • 3 morötter
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 250 g sremska
  • 1 msk smör eller margarin
  • 300 g wienerkorv av kalkon
Senapskräm
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2742 kJ / 653 kCal
Läs mer om näringsvärden