Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen rotfruktssallad

Ljummen rotfruktssallad är ett smakfullt och mättande tillbehör med söta och angenäma smaker. Du serverar den med en dressing av dijonsenap, rapsolja och persilja. Mycket gott till kyckling, fisk eller kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sätt in en långpanna i ugnen.
  3. Skala potatis, lök och rotfrukter. Ansa vitkålen.
  4. Skär potatis och rotfrukter i klyftor. Blanda klyftorna med salt, peppar och rapsolja. Lägg klyftorna i den förvärmda långpannan och sätt mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skär löken i klyftor och kålen i tärningar. Blanda ner dem i långpannan, fortsätt att rosta ytterligare ca 10 minuter.
  6. Dressing: Vispa olja med persilja och dijonsenap och vänd ner dressingen i rotfrukterna när de är varma. Smaksätt ev. med mer salt och peppar.
  7. Servera rotfruktssalladen med revbensspjäll, kyckling eller lax.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 medelstora potatisar
  • 2 rödlökar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1/2 litet vitkålshuvud
  • salt och peppar
  • 2 msk rapsolja
Dressing
  • 5 msk rapsolja
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk dijonsenap
  • ev salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?