Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Varmkorv i bröd med "det hele"

Korv med bröd är enkel snabbmat, men det kan också vara en riktig gourmeträtt. Som här, där vi satsar på en god wienerkorv i rostat korvbröd med ”det hele”, som det heter på danska. Det hele i form av picklad spetskål, pepparrotscrème och knaperstekt bacon.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklad spetskål: Koka upp ättika, honung, vatten och 1/2 tsk av saltet (för 4 portioner) i en liten kastrull. Låt svalna.
  2. Koka upp 1 1/2 liter vatten (för 4 port) och resterande salt i en annan kastrull. Strimla spetskålen och förväll hastigt i det kokande vattnet. Häll av i ett durkslag och spola kallt. Pressa ut vattnet ur kålen.
  3. Lägg kålen i en glasburk. Fyll på med ättikslagen. Tryck till med en sked så att lagen täcker det mesta av kålen. Ställ kallt i minst 30 minuter.
  4. Korv: Knaperstek baconet i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Bryt i mindre bitar.
  5. Pepparrotscrème: Vispa crème fraichen fast och fluffig med elvisp (den blir lös först). Blanda med pepparrot och senap. Smaka av med salt och peppar.
  6. Värm korven enligt anvisning på förpackningen. Rosta gärna bröden.
  7. Fyll bröden med korv. Toppa med picklad spetskål och pepparrotscrème. Strö över baconbitarna.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt korvbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Picklad spetskål
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 msk flytande honung
  • 4 msk vatten
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 l vatten
  • 200 g spetskål
Korv
  • 140 g bacon
  • 4 wienerkorvar
  • 4 stora korvbröd
  • salt
  • nymald svartpeppar
Pepparrotscrème
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 1 tsk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2074 kJ / 496 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer