Wienerkorv med mos och syrad lök

Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
1
Wienerkorv med mos och syrad lök

Till middag idag serveras en smakfull husmansrätt, wienerkorv med mos och syrad lök. Det sistnämnda är ett perfekt tillbehör till denna rätt och du gör den enkelt genom att blanda skivad lök med socker, vinäger och vatten. Låt detta dra en stund innan det är dags för servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Wienerkorv med mos och syrad lök

Ingredienser

4 portioner
900 g  mjölig potatis
1   rödlök
1 tsk  strösocker
1 msk  rödvinsvinäger
1 msk  vatten
1 krm  salt
1 krm  peppar
2   morötter
1/2   kruka persilja
600 g  wienerkorv
2 dl  mjölk
1 dl  rostad lök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Ett riktigt barnvänligt recept där löken lätt kan utslutas om man vill. För lite mer vuxensmak kan man värma korvarna med lagerblad och kryddpepparkorn i vattnet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat

Kommentar

Min 6åring älskade korven. Helt ok.

Marika

2015-10-21

Näringsvärde per portion

Energi2885 KJ / 690 kCal
Fett41 g
Salt4.86 g
Kolhydrater55 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Varmkorv i bröd med "det hele"
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt korv med timjanpotatis och senapskräm
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mosbricka med "Extra av allt"
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sjömansfalu
Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga