Wienerkorv med mos och syrad lök

40
1
Wienerkorv med mos och syrad lök

Till middag idag serveras en smakfull husmansrätt, wienerkorv med mos och syrad lök. Det sistnämnda är ett perfekt tillbehör till denna rätt och du gör den enkelt genom att blanda skivad lök med socker, vinäger och vatten. Låt detta dra en stund innan det är dags för servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Wienerkorv med mos och syrad lök

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
1 rödlök
1 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 krm salt
1 krm peppar
2 morötter
1/2 kruka persilja
600 g wienerkorv
2 dl mjölk
1 dl rostad lök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Ett riktigt barnvänligt recept där löken lätt kan utslutas om man vill. För lite mer vuxensmak kan man värma korvarna med lagerblad och kryddpepparkorn i vattnet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentar

Marika

2015-10-21

Min 6åring älskade korven. Helt ok.

Näringsvärde per portion

Energi 2885 KJ / 690 kCal
Fett 41 g
Salt 4.86 g
Kolhydrater 55 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden