Wienerkorv med mos och syrad lök
Till middag idag serveras en smakfull husmansrätt, wienerkorv med mos och syrad lök. Det sistnämnda är ett perfekt tillbehör till denna rätt och du gör den enkelt genom att blanda skivad lök med socker, vinäger och vatten. Låt detta dra en stund innan det är dags för servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
1 rödlök
1 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 krm salt
1 krm peppar
2 morötter
1/2 kruka persilja
600 g wienerkorv
2 dl mjölk
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2885 KJ / 690 kCal
Fett41 g
Salt4.86 g
Kolhydrater55 g
Protein22 g
Kommentar
Min 6åring älskade korven. Helt ok.
Marika
2015-10-21