Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Wienerkorv med mos och syrad lök

Till middag idag serveras en smakfull husmansrätt, wienerkorv med mos och syrad lök. Det sistnämnda är ett perfekt tillbehör till denna rätt och du gör den enkelt genom att blanda skivad lök med socker, vinäger och vatten. Låt detta dra en stund innan det är dags för servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och koka potatisen.
  2. Skala och skär löken i skivor. Blanda den med socker, vinäger och vatten i en bunke. Krydda med salt och peppar. 
  3. Skala och skär morötterna i stavar.
  4. Hacka persiljan.
  5. Värm korven enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Stöt potatisen och vispa i varm mjölk och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera moset med korv och morötter. Toppa med lök och persilja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Ett riktigt barnvänligt recept där löken lätt kan utslutas om man vill. För lite mer vuxensmak kan man värma korvarna med lagerblad och kryddpepparkorn i vattnet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 1 rödlök
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 morötter
  • 1/2 kruka persilja
  • 600 g wienerkorv
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2885 kJ / 690 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer