Stekt korv med majs- och tomatsallad
Korv med potatismos är en favorit som går hem hos många, och här bjuds det på en god variant med smakrik grönsakskorv. Korven steks i panna men går naturligvis lika bra att slänga på grillen. Servera med en fräsch sallad på majs och körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
Sallad
250 g körsbärstomater
1 förp majskorn (à 150 g)
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 tsk olivolja
1 tsk vinäger
salt
peppar
Korv
2 förp grönsakskorv (à 240 g)
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2114 KJ / 506 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer