Stekt korv med majs- och tomatsallad

Betyg 1.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Stekt korv med majs- och tomatsallad

Korv med potatismos är en favorit som går hem hos många, och här bjuds det på en god variant med smakrik grönsakskorv. Korven steks i panna men går naturligvis lika bra att slänga på grillen. Servera med en fräsch sallad på majs och körsbärstomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016

Stekt korv med majs- och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  mjölig potatis
2 dl  mjölk
1   grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)

Sallad

250 g  körsbärstomater
1   förp majskorn (à 150 g)
1/2   ask färsk gräslök (à 20 g)
1 tsk  olivolja
1 tsk  vinäger
salt och peppar

Korv

2   förp grönsakskorv (à 240 g)
1 msk  smör eller margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2114 KJ / 506 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falukorv med grönt mos
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojakorv med morotsmos och syrad kålrabbi
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majsstuvade makaroner med stekt ostkorv
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Merguez med rotmos och syrad rödlök
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Barbros gröna och gula mos
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korvgryta med färskost
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga