Stekt korv med majs- och tomatsallad

4
0
Stekt korv med majs- och tomatsallad

Korv med potatismos är en favorit som går hem hos många, och här bjuds det på en god variant med smakrik grönsakskorv. Korven steks i panna men går naturligvis lika bra att slänga på grillen. Servera med en fräsch sallad på majs och körsbärstomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016

Stekt korv med majs- och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
1
grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)

Sallad

250 g
körsbärstomater
1
förp majskorn (à 150 g)
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
1 tsk
olivolja
1 tsk
vinäger
-
salt och peppar

Korv

2
förp grönsakskorv (à 240 g)
1 msk
smör eller margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2114 KJ / 506 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept